Četvrtak 18.08.2016.
18:03
Vestionline

Vučić pustio Nikolića niz vodu

Tanjug
Nikolić ostao sam, neće ga ni njegovi

Prema saznanjima lista, Nikolić je sve bliži donošenju odluke da kao kandidat grupe građana izađe na predsedničke izbore sledeće godine i tako izađe na crtu svima, čak i kandidatu Srpske napredne stranke.

Nikolić žali što ga neće SNS

Sam Nikolić je u nekoliko intervjua rekao da očekuje da ga SNS podrži i da će mu biti žao ukoliko do te podrške ne dođe. U Predsedništvu Srbije nisu želeli da prokomentarišu saznanja lista "Alo" i to da li će šef države i u slučaju da izostane podrška SNS-a trčati trku za novi mandat na Andrićevom vencu.

- Nikoliću smeta što se naprednjaci još ne izjašnjavaju o njegovoj kandidaturi, a i boli ga to što je često bio ostavljen da se sam brani kada su ga mediji napadali i što niko iz stranke tada nije stao na njegovu stranu - kaže za list dobro obavešteni izvor.

Prema njegovim rečima, predsednik je spreman da se "u inat kandiduje i pobedi na predsedničkim izborima, kako bi svima stavio do znanja da je i dalje važna ličnost na srpskoj političkoj sceni".

S druge strane, izvori "Alo"“ bliski SNS-u tvrde da bi Nikolić, suočen sa istraživanjima javnog mnenja koja mu uopšte ne idu naruku, možda i pristao da odustane od kandidature za predsednika kada ne bi bilo njegovog okruženja, kome ta funkcija izgleda treba više nego samom Nikoliću.

- U protekle četiri godine pod predsednikove skute se sakrilo mnogo onih koji uživaju velike privilegije zahvaljujući njemu. Za njih je Tomin opstanak na funkciji pitanje života i smrti, a njegov odlazak bi doživeli kao brodolom - tvrdi izvor.

Vučić neće podržati Tomu

Politički analitičar Branko Radun kaže za „Alo!“ da je sve realnije da Aleksandar Vučić ne podrži Tomislava Nikolića u trci za predsednika.

- Kako stvari sada stoje, te podrške neće biti i u tom slučaju aktuelnom šefu države biće veoma teško. Ipak, za takve izbore potrebna je jaka stranačka infrastruktura i mašinerija koju u ovom momentu ima SNS, a Nikolić bi u tom slučaju bio prepušten sam sebi i ostvario bi loš rezultat - kaže on.

2024 © - Vesti online