Četvrtak 18.08.2016.
14:41
Tanjug

Muslin: Pozvali smo najbolje, Ljajićev problem pozicija

Reuters
Adem Ljajić u dresu Intera

- Na spisku se nalaze igrači za koje saradnici i ja smatramo da su najbolje što Srbija ima u ovom trenutku. To su igrači koji 5. septembra mogu da daju najviše protiv protivnika kao što je Republika Irska - rekao je Muslin.

U odnosu na prethodno okupljanje nema Adema Ljajića, Nikole Maksimovića i Nemanje Milunovića, a zbog kartona neće igrati Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić. Povratnici na spisak su Aleksandar Katai, Duško Tošić, Stefan Mitrović, Jagoš Vuković i Aleksandar Ignjovski.

- Ljajić nije mnogo igrao u prve dve utakmice. Planirao sam da ga proverim u novoj ulozi u utakmici sa Rusijom, ali se povredio. Kod njega je pozicija mali problem jer se radi o klasičnom pleju. Naravno, vrata za sve koji ovaj put neće biti sa nama ostaju otvorena. Isto se odnosi na Nikolu Maksimovića, koji trenutno ne igra u Torinu, možda i promeni sredinu.

Pod upitnikom je prvi golman Vladimir Stojković, iako je na spisku.

- Stojković trenutno ne brani, možda i promeni klub, zato na spisku imamo četiri golmana. Nadam se da će on da reši svoj status do našeg okupljanja - istakao je Muslin i dodao da će možda neko od trojice zlatnih sa Novog Zelanda (Marko Grujić, Nemanja Maksimović i Andrija Živković), pojačati mladu reprezentaciju, koja 2. septembra gostuje Italiji.

Muslin je istakao da su Irci "skenirani" i pozvao navijače da pruže podršku državnom timu.

- Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji. Verujem  da su se posle utakmica na EP svi u to uverili. Gledali smo ih više puta, uradili analizu. Bićemo spremni - poručio je Muslin.

Utakmica između Srbije i Republike Irske se igra 5. septembra od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić".

2024 © - Vesti online