Utorak 16.08.2016.
19:13 >> 20:16h
Vestionline

Vučić obećao Bajdenu: Ispunićemo sve!

Tanjug
Bajden tokom dočeka ispred Palate Srbija

- Do sukoba se dođe vrlo lako, jedna iskra i mi smo ušli svi u haos i moramo da posvetimo više energije očuvanju mira i stabilizaciji i zahvaljujem Bajdenu na podršci - rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju medijima sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

On je rekao da je siguran da SAD žele miran i stabilan Zapadni Balkan, a da će Srbija učiniti sve što može da tome doprinese.

Vučić je rekao da je upravo o regionalnoj stabilnosti najviše govorio sa potpredsednikom SAD. On je zahvalio SAD i na podršci evropskom putu Srbije i naglasio da će se Srbija truditi da ispuni sve što su njene obaveze.

Bajden đuskao u Skadarliji

Vučić i njegov gost Bajden prošetali su posle službenih sastanaka beogradskom Skadarlijom. Oni su u beogradsku boemsku četvrt stigli nešto pre 19.30, a pre odlaska visokog američkog funkcionera iz Beograda.

Vučić je Bajdenu bio "vodič" kroz najpoznatiju četvrt glavnog grada i tumač tradicionalnih rukotvorina, koje su bile izložene na štandovima. 

Jedan orkestar odsvirao je pesmu Zvonka Bogdana "Kraj jezera jedna kuća mala...", a Bajden je uz njene zvuke kratko plesao sa vokalnom solistkinjom. 

    

2024 © - Vesti online