Utorak 16.08.2016.
13:26
Tanjug

"Tadić je jedini koji je izjednačavao Miloševića i Đinđića"

Tanjug
Svaka ličnost je ličnost za sebe: Aleksandar Vulin

- Nema nikakvog izjednačavanja, niti ja mislim da je to dobro, niti je to potrebno. Jedini koji je pokšao da izjadnači baš Miloševića i Đinđiđa jeste Tadić kao predsednik DS, koji je potpisao sporazum o istorijskom pomirenju sa Socijalističkom partijom Srbije - rekao je Vulin komentarišući izjavu lidera DS Bojana Pajtića.

Prema Vulinovim rečima, tada Bojan Pajtić nije imao nikave primedbe na taj sporazum.

- Mislim da samo kada treba da dođu na vlast i samo kada im treba podrška od ove, ili one političke partije onda je sve moguće i sve je dozvoljeno - rekao je Vulin i dodao da "niti ima pokušaja da se bilo ko izjednači niti to treba".

On je naveo da je zanimljivo da je Pajitć u to vreme to uopšte nije smetalo i da je sa tim istim SPS-om bio na vlasti od 2008. do 2012. godine u Vojvodini.

- Bilo bi dobro kada bi imali iste principe i stavove i kada smo na vlasti i kada smo u opoziciji, a Pajtić to nažalost sigurno nema - zaključio je Vulin.

On je napomenuo da je protiv izjednačavanja bilo koga, dodajući da svaka istorijska i politička ličnost jeste ličnost za sebe, a sud o njima donose istoričari, a o njihovoj politici birači.

Pajtić se usprotivio ideji o podizanju spomenika Miloševiću, ocenivši da je to pokušaj da se stavi znak jednakosti između njega i Đinđića, što, kako je naveo, nikada će biti prihvatljivo za demokrate.

2024 © - Vesti online