Sreda 09.06.2010.
12:52
Vestionline

Rajevac neće slaviti ni tugovati protiv Srbije

Rajevac je dodao da takođe neće ni žaliti ukoliko Srbija ostvari trijumf nad Ganom. Selektor Gane veruje da njegov kolega Radomir Antić ne može previše da ga iznenadi, kao i da Mikael Esijen nije jedini igrač zbog čijeg odsustva sa Mundijala žali.

"Ne verujem da Radomir Antić može da me iznenadi sa postavkom tima, a i ja njega. Sve je poznato, ništa ne može da se sakrije. Najsrećniji bih bio da u drugi krug odemo mi i Srbi. To će biti đavolski teško, ali je sve moguće", rekao je za "Sport" Rajevac.

Rajevac je izjavio da neće biti dilema po pitanju emocija u vezi sa ishodom susreta između Srbije i Gane.

"Sigurno je da se neću radovati ako Gana savlada Srbiju. Još je sigurnije da neću tugovati ako Srbiji trijumfuju. To govorim iz srca i tako će i biti", rekao je srpski stručnjak.

Rajevac je istakao da je odsustvo Mikaela Esijena veliki udarac za tim Gane, ali da postoji još igrača koji će mu nedostajati u Južnoafričkoj Republici.

"Svi žale za Esijenom, ali meni će nedostajati Badu i Opoku. Bili su sjajni na Kupu Afrike i sada bi eksplodirali na Svetskom Prvenstvu. Izostaju nam najbolji, ali mi se ne predajemo. Bićemo tvrd orah za sve u našoj grupi", rekao je Rajevac.

Rajevac smatra da su Nemci svakako favoriti na papiru u Grupi D, ali da to neće biti presudno na terenu.

"Nemci su u prvom planu pred start Mundijala. Najbolje su plasirani na rang listi FIFA. Srbija je 16. mi smo na 32. poziciji. I Australija je bolje rangirana od nas. Sve to mnogo govori, ali nije od presudne važnosti“, rekao je Rajevac.

Srpski trener rekao je da veruje da će do početka meča, koji se igra 13. juna, uspeti da pronađe rešenje za probleme koje očekuje u duelu sa Srbijom.

"Antić je stvorio moćnu selekciju. Ne zna se odakle i koja opasnost vreba. Upravo razrađujemo kako da zaustavimo Jovanovića, Krasića, Kolarova... Do utakmice ću naći neko adekvatno rešenje. Pogotovo za skok igru 'orlova' i šuteve pojedinih igrača", zaključio je Rajevac.

Meč Srbija - Gana igra se 13. juna od 16 časova na stadionu Loftus Versfeld u Pretoriji.

2024 © - Vesti online