Ponedeljak 15.08.2016.
11:54
Vestionline

Užas: 300 pedofila uhvaćeno u Srbiji!

Tanjug
Predatori vrebaju...

Nažalost, sudovi su do sada svega 18 njih osudili na zatvorske kazne. Broj uhapšenih pedofila daleko je veći jer je i Uprava kriminalističke policije MUP Srbije paralelno uhapsila isto toliki broj predatora koji su seksualno zlostavljali najmlađe.

Istraživanje Unicefa i Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, sprovedeno 2012, pokazalo je da je deci i mladima internet veoma dostupan, da je rizicima na toj mreži bilo izloženo 62 odsto starijih osnovaca i 84 odsto srednjoškolaca, koji su najčešće prihvatali pozive na prijateljstvo nepoznatih osoba.

Četuju sa starijima

Čak dve trećine ispitanika aktivno je komuniciralo s nepoznatim osobama putem četa, dok je oko šest odsto osnovaca i 15 odsto srednjoškolaca čak i prihvatilo sastanke s njima.

Inače, Radiša M. (63) iz Golupca, kome je određen pritvor do 30 dana u zatvoru Zabela zbog sumnje da je pre tri dana imao nedozvoljene radnje sa svojim unukama od četiri i pet godina, negirao je krivicu, saznaju beogradski mediji.

On je, kako se saznaje, na saslušanju tvrdio da im nije ništa radio.

- Išli smo po igračke, saginjao sam se i šorc je malo spao, pa sam ga u tom trenutku podigao - rekao je Radiša.

Majka devojčica je za medije objasnila da nije videla šta je njen otac radio s devojčicama, ali i da nema razloga da sumnja u svoju decu.

- One su isuviše male da bi lagale za takve stvari. Uostalom sve, možda s više detalja, ispričale su psihologu koji je s devojčicama bio dva sata - ispričala je majka.

Ipak, u policiji ne isključuju mogućnost da se radi o lažnoj prijavi, s obzirom da se izjave ostalih članova porodice razlikuju od detalja u prijavi. 

2024 © - Vesti online