Ponedeljak 15.08.2016.
10:38
Vestionline

Krstić treći put zaredom pokorio Guču!

Tanjug
Zasluženo slavlje Saše Krstića

Zlatna truba za najboljeg trubača otišla je u ruke Marka Gligorijevića iz Duba, a ove godine Sabor je uneo i novine, pa su muzičari nagrađivani i u drugim kategorijama.

Najpre, nagradu za najbolje kolo dobio je orkestar Saše Krstića iz Zagružnja, nagrada za najbolje odsviranu pesmu otišla je u ruke orkestra Siniše Stankovića iz Zagružnja. Takođe, ove godine Sabor je nagradio i pojedinačne muzičare, pa je osim najboljeg trubača, biran i najbolji bubnjar, tenorista i basista.

Danijel Krstić iz orkestra Saše Pavlovića iz Pirota proglašen je za najboljeg basistu, dok je najbolji tenorista Igor Ristić iz orkestra Bojana Ristića Vladičinog Hana.

Slaviša Stamenković iz orkestra Siniše Stankovića dobio je titulu najboljeg bubnjara, dok je memorijalnu nagradu "Profesor Miodrag Vasiljević" za najtradicionalnije muziciranje, tzv. "Zlatnu jabuku" dobio je orkestar Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege.

Podsetimo, dan ranije prvi put je održano takmičenje za Majstora trube na kojem je pobedio Ekrem Mamutović. On je nagrađen sa milion dinara, titulom Šampion Guče, statuom Desimira Perišića i ekskluzivnim pravom da predstavlja Guču u celom svetu.

2024 © - Vesti online