Sreda 09.06.2010.
10:12
Novosti

Turski poslanik napadao srpske sobarice

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, reč je o Zekiju Ergezenu. Ergezen je prvog dana boravka nasrnuo na jednu ženu koja vodi računa o higijeni, a drugog na još dve. Ponudio im je i novac za seksualne usluge. Radnice su uspele da pobegnu iz sobe, a onda su sve što im se dogodilo ispričale službenicima hotelskog menadžmenta.

Vest je o turskom kolegi koji spopada sobarice je silovito odjeknula srpskim parlamentom, pišu „Novosti“. Čim su predstavnici naše Skupštine dobili informaciju o ovom događaju, obavestili su sekretarijat Crnomorske ekonomske saradnje.

Parlamentarcu su zapretili da će uputiti diplomatsku notu i obavestiti njegovu ambasadu. On se zatim smirio, pa do daljih mera nije došlo. Sobarice su dobile izvinjenje.

"Tačno je da se to dogodilo", priča jedan od članova srpske delegacije u ovoj međunarodnoj organizaciji.

"Odmah se pročulo šta se desilo. Nudio im je i pare. A kolege iz Grčke, koje su takođe došle na zasedanje, rekle su nam da je isti poslanik slično uradio i u Solunu. Rečeno mu je da se saznalo šta je pokušao da uradi, pa se Zeki Ergezen onda izvinjavao. Ne mogu da verujem da se tako nešto može dogoditi ljudima koji predstavljaju zemlju na međunarodnoj sceni", priča sagovornik "Novosti".

I generalni sekretar Skupštine Veljko Odalović objašnjava da je čuo za ovaj događaj.

"Ta priča je nezvanično došla i do mene. Ali, zvaničnu potvrdu nisam dobio. Sekretarijat Skupštine Srbije nije bio u potpunosti zadužen za organizaciju ovog događaja, nego službe Crnomorske ekonomske saradnje", kaže Odalović.

Inače, mnogi naši poslanici želeli su da reaguju drugačije, ali su neku "grublju" reakciju na ponašanje turskog parlamentarca sprečili dobri diplomatski odnosi Srbije i Turske.

Poslanici svih delegacija, a u Beogradu ih je na zasedanju bilo 12, posebno su se sablaznili kada su čuli da je u Beograd doputovala i Ergezenova žena. On je koristio priliku kada nije bila u sobi i napadao sobarice, pišu "Novosti".

2024 © - Vesti online