Nedelja 14.08.2016.
13:16
Vestionline

Najava donošenja rasnih zakona u Hrvatskoj

Tanjug
Srbija upozorava na povratak ustaštva: Aleksandar Vulin

- U Nezavisnoj državi Hrvatskoj su postojali takozvani rasni zakoni na osnovu kojih ste mogli da ubijete ili opljačkate Srbina, Jevreja ili Roma i bojim se da je ovo najava rasnih zakona kao u NDH. Kada jednu naciju optužite da krši zakon i da laže, onda vi najavljujete donošenje tih zakona", rekao je Vulin novinarima u Jagodini.

- Ako su rasni zakoni budućnost jedne evropske zemlje, onda moramo da se zapitamo kakva je to Evropa i da li Evropa uopšte misli da može da privuče bilo koga, pa i Srbiju sa takvom politikom - dodao je on.

Vulin kaže da Srbija kada je upozoravala na povratak ustaštva nije to govorila zato što joj se ne sviđaju nečije pesme ili način na koji se paradira Kninom već zato što se to završi time da je problem što Srbi pišu ćirlicom i što uopšte žive u Hrvatskoj.

- Umesto da ministar sprovede zakon i omogući Srbima da pišu ćirilicom, on traži zakonska rešenja da Srbi ne pišu svojim pismom. To je nešto što izaziva veliku zabrinutost u Vladi Srbije i to je nešto što bi moralo da zabrine i EU - rekao je Vulin.

2024 © - Vesti online