Subota 13.08.2016.
16:25
Vestionline

Navijački rat u Beogradu: Izrešetan vođa "Zabranjenih"

youtube.com/B92
Alen Kostić, vođa navijača "Zabranjeni"

Uhapšen je 25-godišnji N.E. zbog osnovane sumnje da je danas u Železniku, uz upotrebu automatskog oružja, izvršio krivično delo "ubistvo u pokušaju", saopšteno je iz MUP-a.

Kako je navedeno, u toku je rad na rasvetljavanju svih okolnosti tog događaja, a veliku pomoć u akciji pružili su i građani koji žive nedaleko od mesta hapšenja, kojima je zahvalio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na podršci i strpljenju prilikom izvođenja akcije.

Uhapšeni N.E., danas je oko 15.30 sati u ulici Radnih akcija u Železniku iz automatskog oružja, "kalašnjikova", pucao na A.K. koji je prevezen u Urgentni centar.

Za sada je nepoznato da li je oružani obračun navijačkih grupa koji se danas desio u Rakovici na bilo koji način povezan sa ovim ranjavanjem u Železniku.

Alen Kostić (27), zvani Kubi, vođa partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", već je ranjavan 2013. godine u Železniku, kada je nepoznati napadač u njega ispalio četiri hica iz pištolja.

Kostić je ranjen u nogu, a policija ispituje da li je to bilo upozorenje ili promašaj.

Kostić je do 15. oktobra 2013. bio u pritvoru zbog sumnje da je 27. avgusta štanglom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva, i on je do sredine oktobra bio u Okružnom zatvoru, a onda je pušten da se brani sa slobode.

Grupa navijača Partizana poznata kao "Alkatraz", čiji je vođa Đorđe Prelić, u stalnom je sukobu sa "Zabranjenima", među kojima je jedan od vođa Alen Kostić. Njihov rat traje od septembra 2011. godine.

2024 © - Vesti online