Petak 12.08.2016.
19:12
Vestionline

Palma pozvao prvu gej ministarku u Jagodinu: Evo šta mu je poručila

Tanjug
Brnabićeva spremna za Palmu

Zbog javnih izjava protiv LGBT populacije Marković je 2011. godine osuđen za teški oblik diskriminacije. Izgleda da je nekako uspeo da se pomiri sa tim da će sledeće četiri godine sarađivati sa osobom homoseksualne orijentacije.

- Moj stav o gejevima nije promenjen, platio sam kaznu, platiću je opet. To mi se ne sviđa, ali naučio sam da prihvatim stvari koje ne volim, ako je to u interesu države - rekao je Palma.

Možda je ublažavanju stava prema gej populaciji doprinela činjenica da nova ministarka raspolaže sredstvima koja bi dobro došla predsedniku stranke sa svega šest mandata osvojenih na poslednjim parlamentarnim izborima. Izgleda da ni načela najgorih homofoba nisu uklesana u kamenu.   

Ministarka spremna na saradnju

Ana Brnabić kaže da će prihvatiti poziv Dragana Markovića Palme da ode u Jagodinu, ali napominje da za nju ne postoje razlike u lokalnim samoupravama, kao i da je se ne tiče privatno mišljenje lidera Jedinstvene Srbije o seksualnoj orijentaciji.

- Apsolutno ću prihvatiti poziv Dragana Palme da dođem u Jagodinu. Ministar sam za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Jagodina će mi biti jedna od prvih lokalnih samouprava koje ću posetiti, kao i Bajina Bašta zbog elementarnih nepogoda koje su je nedavno zadesile, međutim, za mene ne postoje razlike u lokalnim samoupravama, a ni Palmino privatno mišljenje o nečijoj prema seksualnoj orijentaciji se ne tiče mog posla - rekla je nova ministrica.

2024 © - Vesti online