Četvrtak 11.08.2016.
18:13
D. Dekić - Vesti

Ko je uveo konje u parlament

Tanjug
Dosta je bilo uvreda: Saša Radulović

- Oni će s tim nastaviti sve dok se opet ne dočepaju prilike da nastave pljačku države - kazao je Vučić koji je u polemiku ušao i sa Đorđem Vukadinovićem kada ga je ovaj poslanik DSS optužio da je "diktator, veći evropejac od Čedomira Jovanovića" i zamerio mu na nepristojno dugom ekspozeu. Mandatar je Vukadinoviću pripisao mržnju zbog Državne lutrije Srbije iz koje je, kako je rekao, izvlačio novac, kao i da se predstavljao kao Vlah da bi ušao u Skupštinu, u čemu je Vučića podržao Vojislav Šešelj.

Vukadinović je posle te rasprave napustio salu, ali je Vučiću pre toga poslao poljubac, objasnivši novinarima da je to uradio ironično jer nije dobio priliku da odgovori na uvrede.
Prozivki je bilo još, pa su razmenjene i zbog tvita lidera Pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića koji je ispisao da Vučić nastavlja da omalovažava i vređa, što mu predsednica skupštine dozvoljava.

- Zato, nažalost, Skupština liči na Farmu - primetio je Radulović, a predsednica parlamenta Maja Gojković mu uzvratila da ne može poslanik malo da bude kao Doktor Džekil, a onda Mister Hajd, dok ga je Aleksandar Martinović optužio da ruši dostojanstvo Skupštine.

Koga istorija pamti

- Jedini ste, uz poneke saborce, koji ste menjali veru za večeru i ovde to svi znaju - kazao je Vukadinović. Dodao da je Vučić potpisao Briselski sporazum i uradio ono što drugi nisu smeli, pa je zato tu gde jeste.

- Vi biste voleli da ličite na Merkel i Putina, a najviše ličite na Kaligulu i Nerona - kazao je Vukadinović.

Vučić mu uzvratio da je istorija zapamtila i Kaligulu i Nerona, dok Vukadinovića niko neće.

2024 © - Vesti online