Petak 12.08.2016.
05:30
alo.rs

Grožđe u službi lepote: Budite lepe i negovane

pixabay.com
Neka grožđe bude vaš saveznik u održavanju lepote

Danas na tržištu postoji mnogo preparata koji se prave na bazi grožđa, ali najbolji su oni koji ćete vi sami napraviti kod kuće. Za početak će vam biti dovoljno nekoliko svežih grozdova, malo dobre volje i strpljenja.

Maska protiv bora

Izmešajte žumance i belance (od jednog jajeta) i ulupajte sa tri supene kašike slatke pavlake, sokom od pola limuna i jednom supenom kašikom ispasiranog grožđanog šećera koji možete da kupite u apoteci. Masku držite na licu 30 minuta, a zatim je isperite toplom vodom.

Tonik

Za učvršćivanje i osvežavanje kože, bez obzira na godine, pripremite tonik za lice od dve šake zrna grožđa kojima ste prethodno skinuli ljusku, a zatim zrna izmiksali u multipraktiku. Tonikom natopite lice, a posle 10 minuta isperite mlakom vodom.

Piling

Da bi vaše lice ponovno zasijalo, pripremite piling kojim ćete uspešno da odstranite mrtve ćelije, bez obzira na tip kože. Pomešajte pet do sedam zgnječenih zrna grožđa sa jednom supenom kašikom pšeničnih mekinja i malo soka od grožđa. Piling kružnim pokretima nanesite na lice i zatim dobro isperite mlakom vodom. Ako imate nečistu kožu, zgnječite šaku zrna i pomešajte ih s jednom supenom kašikom zobenih pahuljica. Masu nanesite na lice, držite 15 minuta i zatim isperite mlakom vodom.

2024 © - Vesti online