Četvrtak 11.08.2016.
08:54
S. J. - Vesti

Hilari do guše u aferama

Reuters
Spaljen konzulat bio ispostava CIA: Posle napada u Benzagiju

Kada je reč o svim registrovanim biračima, druga anketa je na uzorku od 1.162 birača pokazala da 44 odsto smatra da Tramp treba da odustane, što je za devet odsto više nego onih koji podržavaju njegovu kandidaturu.

Pomenuti brojevi ukazuju na duboku podelu unutar Republikanske stranke zbog Trampove kandidature. Međutim, postoje i sumnje da se ova već druga priča o odustajanju - lansira iz protivničkog izbornog štaba.

Tužili Klintonovu

Porodice dvojice bezbednjaka poginulih u napadu na konzulat SAD u Libiji 2012. godine podnele su tužbu u kojoj za njihovu smrt krive Hilari Klinton, odnosno njeno "nemarno rukovanje" poverljivim informacijama.

Dok je bila američki državni sekretar, Klintonova je obavljala zvanične poslove preko svog privatnog servera kod kuće, što je izložilo državnu prepisku američke administracije mogućim hakerskim napadima stranih vlada ili terorista.

Roditelji agenata navode u tužbi da su teroristi pomoću informacija sa njenog privatnog servera, uspeli da utvrde gde se oni nalaze. U napadu na konzulat, u vreme mandata Klintonove, ubijena su četvorica Amerikanaca, uključujući ambasadora Kristofera Stivensa.

Hilari za reklame dala 52 miliona dolara

Donald Tramp nije još potrošio ni cent svog novca na TV spotove. Njegova rivalka Hilari Klinton potrošila je 52 miliona dolara, objavio je En-Bi-Si njuz. Američka TV stanica navodi da kada se na ovo doda novac od donacija političkih grupa koje ih podržavaju, za kampanju Klintonove potrošen je 91 milion dolara, naspram osam miliona dolara koliko su dale Trampove pristalice.

Biznismen Tramp je uspešno koristio društvene mreže da bi dopro do birača. On je često postavljao postove na Fejsbuku i Tviteru koji se lajkuju i šeruju nebrojeno puta, što mu obezbeđuje besplatnu reklamu.

Tako je vrednost pominjanja Trampa na društvenim mrežama procenjena na oko dve milijarde dolara (u besplatnim reklamama), a do izbora 8. novembra mogla bi da dostigne pet milijardi dolara.

Pretučen zbog Trampove majice

Na parkingu ispred restorana u Blumfildu, kod Nju Džerzija, gvozdenom šipkom pretučen je 62-godišnjak koji je nosio majicu sa Trampovim likom, navodi policija. Navodi se da je čovek u majici sa natpisom "Tramp za predsednika" hodao, kada se zaustavio automobil čiji je vozač počeo da ga psuje, a onda izašao iz vozila i napao ga.

2024 © - Vesti online