Četvrtak 11.08.2016.
08:46
B. Božin - Vesti

Racije u Nemačkoj: Propovednici na meti

Reuters
Nove mere bezbednosti: Tomas de Mezijer

Nemački specijalci uhapsili su čoveka osumnjičenog da je pripadnik Islamske države, koji je spremao napad na stadione, za početak sezone u Bundesligi. Reč je o 24-godišnjem sirijskom izbeglici Kaledu H. koji je 2. februara stigao preko Švajcarske.

Nove mere uključuju brže deportacije, ukidanje poverljivosti komunikacije između lekara i pacijenta (u nekim slučajevima), a ministar planira i da uvede "pretnju po javnu bezbednost" kao novi razlog za deporataciju migranata.

Lekarima će biti ukinuta obaveza poverljivosti u specijalnim slučajevima kako bi mogli da obaveste vlasti ako pacijent predstavlja pretnju za stanovništvo.

Očekuje se da će Mezijer potpisati i deklaraciju o daljim bezbednosnim i antiterorističkim merama: zabrane nošenja burke, dvojnog državljanstva i pojačano prisustvo policije u vozovima, kao i na železničkim stanicama i aerodromima.

U međuvremenu, policija je juče izvršila racije u Severnoj Rajni - Vestfaliji (Duizburg i Dortmund), a na meti su bili propovednici osumnjičeni za regrutovanje mladih za borbu u Siriji i Iraku.



 

2024 © - Vesti online