Četvrtak 11.08.2016.
08:29
J. L. Petković - Vesti

Đurić: Bićemo prisutniji na Kosovu!

A. Čukić
Sastao se sa predstavnicima Srba sa Kosmeta: Marko Đurić

- Želimo da stvorimo uslove da se zadrži isti broj ljudi i da se zapošljavaju novi. Vlada će pomagati i više nego do sada ali treba zajednički da nađemo način kako da iskoristimo sve resurse - rekao je Đurić.

On je upozorio na nedovoljnu angažovanost predstavnika raznih nivoa vlasti, istakavši da "ne može niko da ne dolazi na posao". Osvrnuo se i na korupciju u institucijama Srbije na Kosovu.

Đurić je istakao da je pokrenut ozbiljan projekat povratka, i da očekuje "prvi masovniji povratak proteranih do kraja mandata nove vlade u onim sredinama gde je bezbedno i gde mogu da im se stvore uslovi za povratak".

- Veoma važna poruka koju želimo zajednički da pošaljemo sa ovog sastanka je da ćemo intenzivirati naše prisustvo na KiM u narednom periodu - kazao je Đurić.

On je upozorio na to da su predstavnici kosovskih privremenih institucija usmerili aktivnost na "otimanje naše baštine na Kosovu".

Đurić je na sastanku u Beogradu informisao predstavnike Srba sa Kosmeta o rezultatima sastanka u Briselu, koji su se odnosili na sporazume o Zajednici srpskih opština, mostu koji povezuje južni i severni deo Mitrovice, kao i o telekomunikacijama i energetici.


 

2024 © - Vesti online