Utorak 08.06.2010.
17:16
Vestionline, Tanjug

Trifunović: Trudićemo se da držimo meč pod kontrolom

"Crno-beli" su u ponedeljak ubedjivo dobili prvi okršaj sa 94:73, a u finale plej-ofa plasiraće se ekipa koja u seriji zabeleži dve pobede.


"Bez obzira na sve probleme koji nas prate, želja i energija moraju da budu na najvišem nivou", poručio je Trifunović i dodao da je neophodno da se ekipa oporavi od napora iz prvog meča za državnim prvakom.

Mladi stručnjak svestan je da "crveno-beli" nemaju veliki fond kvalitetnih igrača, ali dodaje da će cilj Zvezde u sutrašnjem derbiju biti da pruži što jači otpor večitom rivalu koji je izraziti favorit za plasman u finale.

Krilni centar Crvene zvezde Oliver Stević tvrdi da još ništa nije rešeno i napominje da će se on i njegovi saigrači potruditi da isprave greške iz prve utakmice.

"Moramo jače da odgovorimo na njihovu agresivnu igru u odbrani. Siguran sam da nismo bez šansi i da možemo, uz pravilan pristup obavezama, da odigramo neizvesnu utakmicu", zaključio je Stević.

Utakmica Crvena zvezda - Partizan igra se u sredu od 18 časova u hali "Pionir".


U prvoj polufinalnoj utakmici prvenstva Srbije Hemofarm je na svom terenu deklasirao ekipu Radničkog, pa Vrščani putu u Kragujevac uvereni da seriju mogu da okončaju već u sredu.

"Posle pobede od 114:77 naravno da smo svi zadovoljni, ali neće nas zavarati tako velika razlika, niti ćemo ući u nepotrebnu euforiju. Dobro znamo da nas u Kragujevcu očekuje potpuno drukčija utakmica, ali smo se pripremili i očekujem da ćemo se u dva koraka izboriti za željeno finale", rekao je šef stručnog štaba Hemofarma Željko Lukajić.


Da neće biti "majstorice", uveren je i mladi plej Hemofarma Danilo Anđušić, koji je u prethodnim utakmicama na najbolji način iskoristio šansu koju mu je dao Lukajić.

"U prvoj utakmici ključ uspeha je bila jaka odbrana, koja nam je dala sigurnost u napadu. Nadam se da ćemo i u Kragujevcu ponoviti takvu igru, jer želimo da sačuvamo snagu za očekivano finale protiv Partizana. Neće biti lako, ali očekujem da ćemo konačno osvojiti 'Jezero' i završiti seriju", rekao je Anđušić.

Utakmica Radnički - Hemofarm na programu je u sredu od 19 časova. 

2024 © - Vesti online