Sreda 10.08.2016.
12:58
A. Ninkov - Vestionline

Ima neka tajna veza: Vučić i lezbijka

Tanjug
Ana Brnabić javno etiketirana. Neka nam premijer objasni zašto?

I to u maloj zemlji nam Srbiji, gde su pomenuti "pripadnici" osuđeni na stub srama i gde se njihovo "ponosno" šetanje Beogradom ograđuje sa hiljadama policajaca da ne bi bili javno raščerečeni na Terazijama kao oni "koji su sa uma sišli i smbol svega zlog na kugli zemaljskoj".

Zašto bi, zaboga, ikome od nas bilo važno čime se Ana Brnabić zanima u intimnoj sferi? Kakve to veze ima sa funkcijom koju će obavljati? I zašto premijer ranije nije spominjao polnu orijentaciju svojih ministara?

Zašto ih nije javno postrojio, skinuo gaće, pa nam pokazivao: Evo ovaj je ministar strejt, ovaj je hetero, a ovaj, znate, je gej...

Istina, i da nije rekao, već bi posle pet minuta od imenovanja svi mediji kao ekspresnu informaciju preneli da se novoizabrana ministarka mazila sa istim polom, verovatno bi isplivao i kućni video ili ne daj bože ispovest neke bivše joj partnerke...

Ali sam nam se premijer ogradio od takvog scenarija, navodeći da je njemu zapravo sama Ana postavila pitanje: "Predsedniče, znate, ja sam gej, je l' Vama to OK?", odgovorivši: "Pa, bože sačuvaj, važno je da vi dobro obavljate svoj posao"....

Pa zašto je onda ne pusti da radi svoj posao? I do sad ga je valjda radila časno i to u državnoj službi, pa se niste hvalili da imate lezbijku u prvim redovima.

Čak se i njeni istomišljenici krste i levom i desnom što je mandatar baš to "spomenuo", a ne ona čije je i pravo da odluči da li će javno da istupi iz ormana (kako se kaže) ili ne. Kažu da joj "ne bi bili u koži, jer će svaka njena greška biti udesetostručena samo zato što je pripadnica LGBT populacije".

Volela bih da se premijer javno izvini i Ani i nama što je javno etiketirajući jednu ministarku ogadio nekima i nju i njenu funkciju... Jer koliko god bili nesvesni, mi Srbi smo i dalje zatvorena aseksualna banda, totalno nepovezana sa onima koji su drugačiji od većine.

Mnogi tvrde da je u ovome fazon, ali ga ja ne kapiram: Ako je premijer hteo da pokaže Zapadu da ima "prozapadno orijentisanu Vladu” zašto je na stub srama izvukao lezbijku? Je l' to taj veliki pomak u odnosu na prošle vlade? Ili je to još jedno "prvi put u istoriji Srbije", koji će Vučić ponosno da okači o rever svoj?

A, ne...

Dodvoravanje Zapadu mora biti mnogo bitnije od ponosa i poštovanja. Jer kad se nekome uvlačiš u du*e tu svega ima, ali morala nikako.  

2024 © - Vesti online