Utorak 09.08.2016.
14:56
Vestionline

Skupština Srbije: Vučić govori, deo poslanika izašao

Tanjug
Hoće li satima čitati ekspoze?

Kako naglašava agencija Tanjug, Aleksandar Vučić je u Skupštinu stigao 15 minuta pre početka sednice, na kojoj će predstaviti svoj novi kabinet.

Vučić je na početku govora uputio zahvalnice Alfredu Guzenbaueru, bivšem rumunskom premijeru Viktoru Ponti i italijanskom političaru Franku Fratiniju, koji prisustvuju sednici. 

Prethodno su govorili poslanici DS i DSS Bojan Pajtić i Milan Lapčević, a predsednica Skupštine Maja Gojković je istakla da su pojedini poslanici vikali na zaposlene u Skupštini i da se zbog toga potkrala jedna greška na početku njenog izlaganja.

Ukoliko bude izabrana, u novoj vladi, koju je predložio mandatar Aleksandar Vučić, biće osam novih ministara u odnosu na prethodnu, dok će šest ministara iz prethodnog sastava ostati bez te funkcije. 

U kabinetu Vučića će, ukoliko bude izabran u parlamentu, prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova biti Ivica Dačić, potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica i ministarka građevine Zorana Mihajlović i potpredsednik i ministar trgovine Rasim Ljajić. 

2024 © - Vesti online