Utorak 09.08.2016.
05:08
D. Dekić - Vesti

Golišave cice diplomatske miljenice

Tanjug/Ap
Glavni kadrovik: Veljko Odalović

Tako se ponovo podigla prašina, a nije splasnula prethodna iz juna kada su zaposleni u Ministarstvu optužili Veljka Odalovića da, umesto karijernih diplomata, u ambasade i konzulate šalje svoje nedavno zaposlene "miljenice". To je, tvrdi deo zaposlenih, uradio tokom tehničke vlade, u slučaju da njegovi socijalisti ne dobiju još jedan mandat za rukovođenje MSP-om.

Odalović se pravdao da su sve te žene u ovaj resor došle iz drugih državnih organa, pa se javnost podsetila i slučaja njegovog sina Uglješe koji je pohađao Diplomatsku akademiju kao odskočnu dasku za karijeru u inostranstvu.

Odalović junior, menadžer u sportu, s diplomom privatnog fakulteta je zahvaljujući novouvedenoj mogućnosti da osim državnih organa kandidate predlažu i javna preduzeća, na predlog Srbijagasa, čiji je direktor partijski drug njegovog oca Dušan Bajatović, uleteo u diplomatske vode.

Veljko Odalović se pravdao da tu nema ničeg spornog jer su sva preduzeća koja imaju potrebu da zaposlene edukuju za poslove međunarodnog karaktera poslala kandidate.

Kao začin na mešetarenja, u javnost je izletela i informacija o nastavku prakse bivšeg šefa diplomatije Ivana Mrkića koji je u Ministarstvo uvodio starlete i druge "golišave cice".

Nedavno je odjeknulo da je manekenka Slađana Nikolić iz spotova folkera Bobana Rajovića Piromana u Ministarstvo došla kao jedna od tri kandidatkinje koje je predložilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. U MUP su se pravdali da je ona završila Fakultet političkih nauka, a potom i master i sama poslala molbu da nastavi usavršavanje, pa je jedinica MUP-a, u kojoj je zaposlena, uputila i zvanični predlog.

Nezakoniti pomoćnici ministra

List "Danas", pozivajući se na javno dostupna dokumenta, navodi da je četvoro pomoćnika ministra Dačića stupilo na dužnost marta 2015, a da ih je Vlada postavila mimo konkursa u v. d. statusu na zakonom oročen period od pola godine. Po isteku roka je u skladu sa zakonom produžila još tri meseca do novembra 2015. Od tada su nezakonito radili bez Vladine odluke, da bi im tehnički kabinet produžio v. d. status retroaktivno i mimo zakona.

2024 © - Vesti online