Ponedeljak 08.08.2016.
18:32
D. Dekić - Vesti

Nova vlada, staro pakovanje

Tanjug
Još samo glasanje poslanika: Aleksandar Vučić i Maja Gojković

- Vreme je da Srbija krene prema vrhu i naredne četiri godine biće zlatno doba - obećao je mandatar.

Sudeći prema sastavu buduće vlasti izmena u ključnim resorima gotovo i da nema, pa će lider SPS Ivica Dačić i dalje biti prvi potpredsednik i šef diplomatije, policija ostaje u rukama Nebojše Stefanovića, a građevinu i dalje vodi Zorana Mihajlović koja ostaje i potpredsednica Vlade.

Ministar trgovine i turizma ponovo je Rasim Ljajić, finansija Dušan Vujović, energetika Aleksandru Antiću, a zdravstvo Zlatiboru Lončaru. Aleksandar Vulin se uvrežio u resoru rada i u drugom mandatu, a Vanja Udovičić ostaje na čelu omladine i sporta, dok Jadranka Joksimović nastavlja rad na EU integracijama.

U Vladi neće biti dosadašnji ministri pravde Nikola Selaković koga će zameniti Nela Kuburović, dok prvi čovek kulture i medija Ivan Tasovac predaje palicu Vladanu Vukosavljeviću. Umesto Kori Udovički, Ministarstvo državne uprave i samouprave vodiće Ana Brnabić, a u resoru obrazovanja Srđana Verbića, smenjuje Mladen Šarčević.

U Vladu se vraća i provereni kadar SNS Goran Knežević koji je u prvoj vladi bio ministar poljoprivrede, a on će umesto Željka Sertića voditi privredu. Perjanica SPS Slavica Đukić Dejanović vraća se kao ministarka bez portfelja, a isto zvanje je pripalo i lideru Partije penzionera Milanu Krkobabiću, dok Snežanu Bogosavljević Bošković u Ministarstvu poljoprivrede zamenjuje naprednjak Branislav Nedimović. Sa ministarskog spiska izbrisan je lider Nove Srbije Velimir Ilić koji je bio zadužen za vanredne situacije.

U fotelji i gej ministarka

Aleksandar Vučić je kazao da da zna da je buduća ministarka Ana Brnabić gej, ali ga ne zanimaju njena privatna opredeljenja, već poslovni rezultati.
- Ona to ne krije, s ponosom govori. Toliko je fina i ljupka, i pitala me 'ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada da govore'. Odgovorio sam "znam koliko si stručna i vredna" - kazao je Vučić.
On je nazivajući Nikolu Selakovića, "moj mladi prijatelj Nikola", objasnio da se Selaković vraća na beogradski Pravni fakultet da završi doktorat.

 

2024 © - Vesti online