Ponedeljak 08.08.2016.
12:48
Tanjug, Vestionline

Đilasovo pismo Partizanu: Razmislite oko nastupa u Evrokupu!

M. Todorović
U nebranom grožđu: Nikola Peković

Đilas u pismu upućenom prvom čoveku crno-belih Nikoli Pekoviću predlaže da Partizan izabere igranje u FIBA Ligi šampiona.

- Poštovani gospodine Pekoviću, obraćam Vam se sa predlogom da u sklopu svih dešavanja još jednom razmotrite odluku u kom međunarodnom takmičenju će igrati Partizan. Poštujem Vašu odluku od pre dva meseca da se opredelite za Evrokup, jer je u tom trenutku ovo takmičenje izgledalo kvalitetnije i profitabilnije. U međuvremenu su od ucešća u Evrokupu odustali svi italijanski klubovi, a situacija u Španiji je takva da je veliko pitanje da li će na kraju učestvovati i njihovi klubovi - navodi Đilas.

U pismu se navodi da su poziv za Evrokup dobile ekipe koje su po kvalitetu ispod ostalih, kao i da postoji sumnja da će se to takmičenje održati.

- FIBA Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može da bude i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa. KSS se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmicenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra.

Đilas podseća da je KSS u skladu sa odlukom Borda FIBA Evrope suspendovao KK Partizan iz članstva, što nije rešenje koje će doneti dobro bilo kome.

- Partizan u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja međunarodne transfere i slično, što je na duži rok neodrživo. I dalje verujemo da je jedino rešenje dogovor FIBA i EKA, tačnije Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dođe, mislim da treba da učinimo dodatne napore da trenutno stanje prevazidjemo - zaključio je Đilas.

2024 © - Vesti online