Nedelja 07.08.2016.
21:11
sputniknews.com

"Moguć i novi pokušaj puča"

Reuters
Erdogan i dalje na oprezu

Navodi se da se Erdogan zakleo da čhe preduzeti dalje korake protiv Fetulahističke terorističke organizacije (FETO) muslimanskog propovednika Fetulaha Gulena, koji je u samoizgnanstvu u SAD, a koju turski predsednik pre svega optužuje za pokušaj puča.

Erdogan je nedavno izjavio da je Gulen samo „pion“ većih sila, a turska vlada je direktno optužila američku vojsku i obaveštajnu službu za organizovanje puča.

„Superiorni um se nemilosrdno igra. Ne verujem da je pokušaj puča završen. Nećemo malaksati“, izjavio je Erdogan na konferenciji za medije u Istanbulu.

"Sputnjik" prenosi da je Erdogan pohvalio medije i narod Turske koji su ustali protiv pučista i rekao da je poslednja kap koja je prelila čašu i ugušila puč bila kada su turske vlasti bacile 12 bombi na vazdušnu bazu Akinči u Ankari, koja je služila kao glavni štab antivladinih snaga.

"Sputnjik" podseća da su nakon neuspelog prevrata turske vlasti uhapsile više od 15.000 i otpustile gotovo 10.000 ljudi iz svih sektora državnih službi, uključujući predavače, sudije, obične činovnike koji su navodnu kovali zaveru sa FETO.

2024 © - Vesti online