Nedelja 07.08.2016.
12:22 >> 14:24h
Vestionline

Nemačka: Uhapšen Makedonac koji je krvav uleteo u restoran "Dubrovnik"

twitter.com/sinatschka
Naoružan muškarac se zatvorio u restoran "Dubrovnik" u Zarbrikenu

Centar nemačkog grada Zarbrikena bio je zatvoren, nakon što je u 9.15 h muškarac obliven krvlju utrčao u lokal “Dubrovnik”, koji je u tom trenutku još nije radio.

- Svi napolje - dreknuo je, a grupica ljudi, verovatno vlasnik i posluga, u paničnom strahu istrčali su na ulicu, preneo je nemački Blild.

U svetlu terorističkih napada koji su se dogodili u Nemačkoj u poslednjih nekoliko nedelja, u prvi mah je delovalo kao da je u pitanju talačka kriza i potencijalni terorsistički napad, pa je ispred restorana poslata pregovaračka ekipa sastavljena od pripadnika policije, psihologa i stručnjaka za konflikte.

Ubrzo je otkriveno da je u pitanju čovek koji je deo osoblja lokala, a potom i potvrđeno da je u pitanju zet vlasnika poreklom iz Makedonija i da godinama živi i radi u Nemačkoj. Policija je izjavila za “Bild” da se čovek nalazi u “psihički poremećenom stanju”, a mediji u Nemačkoj preneli su da je muškarac mentalno oboleo.

Nakon drame, policija ga našla kako spava u podrumu

Osoblje restorana, koje je naoružani muškarac izbacio napolje, navodno je obavestilo njegovu porodicu, koja je potom pozvala policiju.

Kako je saopštila policija u Zarbrikenu, muškarac koji se zatvorio u restoranu, pozvao je suprugu, sa kojom ne živi i govorio joj besmislice, na šta je ona pozvala policiju, piše“Bild”.

Nakon nekoliko sati drame, policija je pronašla Roberta S. u podrumu restorana kako spava nakon čega je sa lakšim, površinskim povredama prebačen u bolnicu.

2024 © - Vesti online