Subota 06.08.2016.
02:00
B. Simonović - Vesti

A Brano, a Giška?

youtube.com/zorancetnik
Ni reči o njemu: Đorđe Giška Božović

- Iako se u medijima duže vreme spekulisalo - piše dnevnik "DAN" - kako bi kontroverzni crnogorski biznismen Branislav Mićunović mogao biti pozvan na suđenje u Minhen, jer je jedini koji zna ko je ubio Đurekovića, njegovo ime se ne spominje u detaljnom obrazloženju presude za ubistvo hrvatskog emigranta. Čak se spekulisalo da je Mićunović i učesnik u tom ubistvu.

Osim njega u presudi se ne spominje ni njegov kum, sada pokojni Đorđe - Giška Božović, za koga su mediji, pozivajući se na izvore iz istrage, takođe tvrdili da je jedan od izvršilaca ubistva.

Perković i Mustač su, kako je to i u obrazloženju naglasio sudija Manfred Dauster, osuđeni kao visoki funkcioneri hrvatske, odnosno jugoslovenske Službe državne bezbednosti. Uz to, Perković je bio i šef Krunoslavu Pratesu, doušniku koji je izgleda imao veoma važnu ulogu u ovoj likvidaciji i zbog toga pre osam godina takođe osuđen na doživotnu robiju.

Đureković je, da podsetimo, izrešetan sa više metaka u jednoj garaži u Volfrathauzenu, u kojoj je štampan propagandni materijal protiv Jugoslavije, a uz to mu je i glava razmrskana sekirom.

Ni pre, tokom suđenja Pratesu, kao ni sada tokom suđenja Perkoviću i Mustaču, nije utvrđeno kome je to Perković predao ključ od te garaže, dobijen od Pratesa. To bi, po svoj prilici, mogao biti i ključ enigme ko su zaista bili egzekutori, odnosno ko je neposredno učestvovao u likvidaciji Đurekovića.


 

2024 © - Vesti online