Petak 05.08.2016.
11:24
Tanjug

Zvezda se oporavlja u Lučanima, Nikolić podiže Partizan

crvenazvezdafk.com
Posle Ludogoreca, Aleksandar Katai i njegovi saigrači putuju u Lučane

Raspored trećeg kola  Danas: Radnički Niš - Rad (20 sati). Sutra: Mladost - Crvena zvezda (20), Metalac - Napredak (20), Novi Pazar - Čukarički (20), Bačka - Javor (20), Radnik - Spartak (20), Voždovac - Borac (20). Nedelja: Partizan - Vojvodina (19).
Tabela: Mladost 6, Spartak 6, Crvena zvezda 4, Voždovac, Napredak 4, Radnički Niš 3, Vojvodina 3, Metalac 3, Javor 2, Radnik 2, Novi Pazar 1, Čukarički 1, Partizan 1, Bačka 1, Borac 0, Rad 0.

Posle samo jednog boda iz dva kola i smene trenera Ivana Tomića, Partizan ima popravni ispit protiv Vojvodine, koja dolazi na krilima velikog uspeha i trijumfa protiv Dinama (2:0) u Belorusiji u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Novosađani su oduvek bili nezgodan rival crno-belima, posebno u Beogradu, gde su u poslednjih pet duela slavili dva puta, uz remi. Sa druge strane, Partizan "mora" da pobedi i izdigne se iznad teškog trenutka i lošeg početka sezone, kao i rane eliminacije iz Evrope.

Crvena zvezdu očekuje meč sa timom koji je ostvario dve pobede na startu, ali i borba sa samom sobom jer joj je još u podsvesti Ludogorec i iscrpljujuća utakmica od 120 minuta. Trener Miodrag Božović je pozvao izabranike da se fokusiraju na domaće prvenstvo i biće zanimljivo videti njihovu reakciju.

Od ostalih duela izdvaja se onaj u Novom Pazaru gde dolazi Čukarički sa samo jednim bodom, kao i meč Voždovac - Borac. Kolo se otvara večerašnjim duelom u Nišu Radničkog i poslednjeplasiranog Rada. 

2024 © - Vesti online