Petak 05.08.2016.
10:57
Vestionline

Hrvatica spasla 280 ljudi iz zapaljenog aviona

facebook.com/Mladena Kovačević
Prelepa hrvatska stjuardesa ostala hladne glave

Ona je zajedno s ostatkom posade aktivirala tobogan za evakuaciju u vanrednim okolnostima i uspešno evakuisala 282 putnika. Emirati su objavili da nijedan putnik ni član posade nije povređen i da su svi zbrinuti na vreme.

- Svi smo na sigurnom i nepovređeni. Uspeli smo da pobegnemo na vreme i evakuišemo sve iz aviona, bez žrtava - objavila je Mladena Kovačević na svom Fejsbuk profilu i zahvalila svima na brizi.

- Hvala vam na silnim porukama, volim vas i idem da proslavim novu šansu za život koju sam dobila danas! Osećam se kao ponovo rođena, doslovno! Izgleda da još nije došlo vreme da odem - napisala je Mladena.

Na letu iz indijskog Tiruvanantapurama prema Dubaiju bilo je i 226 Indijaca, 24 Britanca, 11 državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata i više od 30 putnika iz još 17 zemalja.

Prema neslužbenim navodima putnika, avion je leteo normalno bez ikakvih teškoća sve do samog sletanja. U tom trenutku kapetan im je javio da imaju problema sa gumom za sletanje i da će morati prisilno da sleti. Tu informaciju potvrdila je i Aviejšn Herald, nezavisna veb stranica specijalizovana za informacije o avionskim nesrećama, ali i fotografija palog aviona na kojoj se vidi da na Boingu nisu spušteni točkovi za sletanje.

Prilikom udara o pistu vatra je zahvatila prednji deo trupa, a crni dim je ubrzo ispunio kabinu. Na mesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci koji su uspešno obuzdavali vatru, sve dok u jednom trenutku nije došlo do eksplozije pri čemu je tragično nastradao jedan od njih. Naposletku nisu uspeli da ugase vatru koja je progutala ceo gornji deo trupa.

2024 © - Vesti online