Petak 05.08.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Ide zima, kupite baki drva!

Vesti
Faksimil pisma iz Kanbere

Čak ni u "putnoj groznici" nisu zaboravili da predaju poklon za ovu štićenicu Humanitarnog mosta, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

I novčani darovi koje nam bez prekida šalju naši čitaoci i zemljaci iz Australije upućeni su na već stare, poznate adrese: 300 australijskih dolara poslala je plemenita Ana iz Kanbere preko dopisništva "Vesti" u Sidneju za baku Živku Popović, 81-godišnju staricu iz zabačenog planinskog sela Tmava, između Kuršumlije i Blaca. Naša zemljakinja je izrazila želju da se za ova sredstva baki kupe drva pre početka zime i pre nego što - poskupe.

Naš novinar će krenuti ovih dana da poseti baku Živku i uruči joj dar, o čemu ćemo pisati. A prilog od 100 dolara našeg dobrotvora Duška iz Australije, zajedno sa njegovim brojem telefona, već je uručen Danijeli Jokić, majci dvogodišnjeg Nenada, bolesnog dečaka iz Bratunca koji se još nalazi na beogradskom Institutu za majku i dete, dok se ne prikupe sredstva za put u Francusku.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Novi donator Humanitarnog mosta, 92-godišnji Mihajlo Hromiš iz Brizbejna, ponovo je uputio donaciju, ali ovoga puta iznos od 500 australijskih dolara bio je namenjen 39-godišnjoj Dijani Blagojević iz Banjaluke i njenoj deci. Bez mnogo reči, označio je samo tekst iz "Vesti", čime je preneo svoju želju da pomogne i ljudima u nevolji iz Republike Srpske. Ovoj skromnoj ženi već smo nedavno u Beogradu uručili ne samo dar deda Mihajla već i druge pristigle donacije, a koliko je bilo radosti i gde će utrošiti novac ova siromašna porodica, obavestićemo vas dragi donatori, kroz naše napise, narednih dana.

 

2023 © - Vesti online