Četvrtak 04.08.2016.
19:55
Vestionline

VIDEO: Ruskinja izgubila šaku i nogu spasavajući decu u Siriji

youtube.com/RuptlyTV
"Najvažnije je da sam spasla decu", kaže Irina

Ruskinja Irina Barakjat ranjena je u Siriji, dok je štitila dete od granate koja je bačena na njenu kuću. Ženi su amputirali nogu i šaku desne ruke.

Irina se u maju ove godine uključila u volonterski rad, nakon što je u bombardovanju uništeno porodilište u Alepu. Veliki sukobi pobunjenika i provladinih snaga zatekli su je sa decom, a kako kaže, nije ni predosećala da će joj mirno veče postati najveća noćna mora.

- Sedeli smo i odjednom smo čuli jaku eksploziju. Ne mogu čak ni da je opišem, ništa slično nisam čula u svom životu. Shvatila sam da moram brzo da reagujem, moji sin i kćerka su bili blizu mene, skočila sam preko njih kako bih ih zaštitila - kaže Irina. 

Zbog povreda koje je zadobila lekari su morali da joj amputiraju desnu nogu, a sve kosti u levoj nozi su joj polomljene i moraće da budu povezane metalnim šipkama. 

- Hvala bogu, moja kćerka nije povređena, ali moj sin ima ozbiljnu frakturu. Zahvaljujući činjenici da sam ih zaštitila svojim telom, preživeli su. Moj drugi sin je spavao u susednoj sobi - dodala je ova hrabra majka.

Ruska zajednica je pomogla Irini koliko je mogla, pogotovo u vidu lekova, ali se njena porodica nada da će moći da bude prebačena u bolnicu u Moskvi.

Sukobi u Alepu i dalje traju, a prema nekim podacima, u borbama učestvuje 10.000 naoružanih ljudi, kao i 95 tenkova.

2024 © - Vesti online