Četvrtak 04.08.2016.
20:40
Z. M. - Vesti

Obnova fašizma opasna i za Evropu

Tanjug
Briselu treba vremena: Milorad Pupovac

Umesto suočavanja sa ratom 1991-95. i svojim delom odgovornosti za stradanja u tom ratu, Hrvatska otvara prostor za rehabilitaciju i revitalizaciju onoga što je 90-ih bilo loše, kao i onoga što je 40-ih bilo loše - rekao je Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

Na pitanje zašto Evropa ne reaguje, on je odgovorio da je Briselu, Strazburu, ali i Beču kao sedištu Oebsa, trebalo vremena da uoče štetne i opasne posledice govora mržnje koji se razvija proteklih godina prema Srbima u Hrvatskoj.

- Očigledno im treba malo više vremena da vide srazmere opasnosti koje nosi sa sobom ovaj rehabilitacijsko-revizicionistički talas koji je otpočeo pre godinu ili dve, a koji se još nije zaustavio. On je opasan ne samo za Hrvatsku, odnose u regionu, što je samo po sebi dovoljno, već je opasan i za Evropu. Negacija antifašizma i rehabilitacija vrednosti fašizma, znamenja, ličnosti je nespojiva sa evropskom demokratijom nakon iskustva Drugog svetskog rata, iskustva nacizma, fašizma, genocida i holokausta - ocenio je Pupovac.



 

2024 © - Vesti online