Petak 05.08.2016.
05:30
Vestionline

Smršajte bez gladovanja! Da, moguće je

pixabay.com
Budite uporni i kilogrami će se polako topiti

Crna kafa ili čaj

Da li ste znali da kafa iz kesice i kapućino sa različitim ukusima mogu imati i do 200 kalorija? I to bez mleka i šećera koje ćete verovatno dodati. E pa, sad kad znate zaboravite na instant kafe i okrenite se domaćoj kafi i čaju. Pa kad u njih i dodate malo mleka ili šećera, to neće biti strašno.

Kupljeni sokovi nisu najbolji izbor

Čak sokovi od pomorandže ili jabuke puni su kalorija, a da ne govorimo o gaziranim napicima. Mnogi ljudi nezdravim sokovima unose kalorije ravne još jednom celom ručku. Zato se prebacite na vodu ili sami iscedite svoju pomorandžu i limun. Bez šećera!

Salata da, prelivi nikako

Odlučili ste da kupite salatu za ručak, ali verovatno ćete je pojesti uz fini sos i krišku hleba? Pogledajte šta piše na sosu - jedno pakovanje sigurno ima najmanje 200 kalorija. Salatu začinite sa malo maslinovog ulja i sirćeta i sasvim malo soli i bibera.

Izbegavajte masne dodatke

Majonez, tartar sos, kečapa, pavlaka... Jelo je ukusnije sa njima, slažemo se, ali svi ti dodaci puni su masnoća i kalorija. Uživajte u pravom ukusu hrane, telo će vam biti zahvalno. 

Žvaćite polako

Navikli smo da trpamo hranu u sebe, pa osećaj sitosti dolazi tek kada pojedemo previše. Počnite da cenite hranu koju jedete i svaki zalogaj pomno prožvaćite. Garantujemo da ćete tako pre biti siti i pojesti manje. 

2024 © - Vesti online