Sreda 03.08.2016.
10:01
Vestionline

Samo Brisel može da zaustavi povampirene ustaše

Tanjug
Neophodan je glas iz Evropske unije, da zamre nacizam i fašizam: Nikola Selaković

- Želim da verujem da će drugačije reakcije biti, želim da verujem da je Evropska unija nastala na tradiciji antifašizma, da se više nikada ratni sukobi ne bi ponovili. Svaka vrsta rehabilitacije tih užasnih anticivilizacijskih ideologija, nije nešto što je tekovina EU i zašta se EU zalaže - rekao je Selaković za RTS.

On kaže da što se "ludilo više ponavlja" to se manje može kontrolisati, te da se na taj način zapale mase koje misle da su ovakve stvari normalne.

- Želim da se ovo završi što pre. Srbija je okrenuta budućnosti. Srbija nije davala nikakav povod za ovakve događaje i za našu državu važna je politička stabilnost jer ona znači ekonomsku stabilnost, više investicija - naglasio je ministar.

Pristigla reakcija od Maje Kocijančić, nastavlja on, zvuči strogo formalno, čim se oglašava portparol, a ne oni na koje je adresirano pismo predsednika vlade.

- To je više reda radi reagovanje, nema tu neke suštine. Evropska komisija poziva na dobrosusedske odnose u regionu zapadnog Balkana. Treba znati da to podrazumeva dve strane - istakao je Selaković.

2024 © - Vesti online