Sreda 03.08.2016.
09:49
Vestionline

Ma kakva Islamska država i pretnje Rusiji? Gluposti!

Reuters
Teško onima koji zaprete majčici Rusiji: Ramzan Kadirov

- Pretnje Islamske države Rusiji su prazne pretnje, a ruske snage bi mogle veoma brzo da unište tu terorističku organizaciju da nije različitih spoljnih ometanja i komplikacija - istakao je Kadirov.    

"Imam razloga da verujem da je ovaj snimak isplaniran u kancelarijama zapadnih specijalnih službi i da je deo informacionog i ideološkog rata koji oni vode protiv Rusije. Niko neće doći u Rusiju! Te pretnje, ko god da stoji iza njih, samo su prazna priča", napisao je čečenski lider na društvenim mrežama.    

- Ruske oružane snage su naterale teroriste u Siriji da pobegnu podvijenog repa. Dani terorista su odbrojani. Možemo potpuno da uništimo ID, a ako neko odluči da krene na Rusiju, veoma brzo ćemo ih oterati sa naših granica. Ponavljam - posetićemo sve one kojima je palo na pamet da zaprete ruskom narodu i ruskim liderima - rekao je Kadirov.

Kadirov je takođe kritikovao novinare zato što su objavili devetominutni video džihadista, koji je objavljen na internetu.

- Veoma sam iznenađen što su mediji u našoj zemlji objavili vest o nekom saopštenju Islamske države, čime su praktično pomogli da pretnje samo jednog bandita dospeju do miliona ljudi - rekao je čečenski vođa.

2024 © - Vesti online