Sreda 03.08.2016.
09:19
Vestionline

E bosanske politike: A hteli da časte HDZ dobrim burekom...

Tanjug/AP
Burek je samo s mesom, a ostalo su pite, majke mi: Bakir Izetbegović

Najpre, banjalučkim medijima je iz redova isto tako ozbiljnog HDZ-a BiH nezvanično rečeno da delegacija ove stranke nije ni nameravala da dođe u Konjic, gde su došli predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, premijer federacije BiH Fadil Novalić i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

- Čekali smo ih više od 40 minuta. Danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek. Institucije će nastaviti da rade svoj posao, a današnji potez HDZ-a neće poremetiti njihov rad. Ovakav odnos stranaka definitivno nije dobar za BiH - izjavio je Izetbegović novinarima okupljenim pred restoranom u blizini Konjica.

Inače, Izetbegović se u nedelju sastao u Istočnom Sarajevu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, na inicijativu šefa Delegacije EU u BiH Larsa Gunara Vigemarka. Tada su usaglašeni su mehanizam koordinacije i Pismo namere prema Međunarodom monetarnom fondu, protiv čega se pobunio hrvatski član kolektivnog predsedništva Dragan Čović, ističući kako sporazum ignoriše kantone, što je Izetbegović odbacio kao netačno.

2024 © - Vesti online