Sreda 03.08.2016.
12:00
Vesti - Foto: Privatna arhiva

Novac od zlatne svadbe poklonili bolesnoj deci!

Privatna arhiva
Kapa dole: Biserka i Ivan Jakovljević

Ceo život su se trudili da pomažu drugima, iako ni sami nisu imali puno. Pre pet godina, inspirisani tuđom 25-godišnjicom braka koju su zapamtili sa malih TV ekrana, i sami su odlučili da će, ako ih posluže zdravlje i sreća, nešto slično uraditi za svojih pola veka ljubavi i života u bračnoj zajednici punoj tolerancije.

A vreme brzo leti i kada je došao taj čas, oni su organizovali dobrotvornu proslavu, a sav novac koji su dobili umesto poklona od rodbine i prijatelja, darovali su nesebično humanitarnoj fondaciji "Novi Beograd", za lečenje bolesne dece. Priredili su slavljenički ručak u kafani, unapred se odrekli cveća, pića, servisa, vaza, slika, činija i šerpi, i svakoj od 30 uzvanica poručili da su "prestari" za ovakve poklone, ali da nikad nije kasno da se spoji lepo i korisno.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U pesmi i veselju prikupili su 45.000 dinara ili oko 360 evra koje su potom darovali humanitarnoj organizaciji za njene najmlađe bolesne štićenike.

Humanitarna fondacija zahvalila se Ivanu i Biserki na ovom divnom gestu i poželela im da u dobrom zdravlju i ljubavi proslave i "dijamantsku svadbu".

A mi verujemo da će njihov primer slediti i mlađe generacije, kako u matici, tako i u dijaspori.

 

2024 © - Vesti online