Sreda 03.08.2016.
08:26
Z. M. - Vesti

Dodiku počasno priznanje u Guči

A. Čukić
Domaćin: Milorad Dodik

Kako je već dogovoreno on će otvoriti ovogodišnji Sabor trubača u Guči. Plaketa Sabora biće uručena Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade RS za nemerljiv doprinos u izgradnji Doma trubača u Guči, a ministarstvo će pokriti troškove ovogodišnje manifestacije.

Potvrđeno je i ranije opredeljenje da u vreme održavanja Sabora uvedu maksimalne mere štednje. Prema odlukama odbora, biće ukinute sve besplatne propusnice, parking mesta će morati da plate i članovi Saborskog odbora i funkcioneri opštine Lučani, a reprezentacija će biti potpuno ukinuta, ili će biti svedena na minimalnu meru.

Na ovaj način ispraviće se loše navike iz prethodnih godina kada su neke kabadahije, kako je rečeno prilikom donošenja ovakve odluke, svoje privatne goste častile o trošku Sabora, odnosno od novca poreskih obveznika. Protiv svih onih koji ne budu poštovali odluke koje se odnose na smanjenje troškova Sabora biće preduzete rigorozne mere.

Gosti već stižu

Iako je do zvaničnog otvaranja Sabora ostalo još nedelju dana u Guču je već stigao veliki broj gostiju. Smeštajni kapaciteti u Guči i okolini su već popunjeni, što ukazuje na to da će ovogodišnje takmičenje trubača biti jedno od najposećenijih u poslednjih nekoliko godina.


 

2024 © - Vesti online