Utorak 02.08.2016.
19:24
B. S. - Vesti

Milo se ne zamera Zagrebu

Reuters
Idemo dalje: Milo Đukanović

- Ministarstvo očekuje da će se Vlada Republike Hrvatske ograditi od tog necivilizacijskog čina, s obzirom da je Vladimir Rolović bio istaknuti borac protiv fašizma i jugoslovenski i crnogorski diplomata - stoji u mlakoj protestnoj noti dostavljenoj hrvatskoj ambasadi u Podgorici.

Crnogorska boračka i antifašistička organizacija je bila znatno oštrija i konkretnija.

- Zloglasni ustaški terorista Miro Barešić, koji je veličajući Anta Pavelića i ustaški pokret u Švedskoj mučki i zverski ubio jugoslovenskog ambasadora i narodnog heroja Vladimira Rolovića nikada se ne može i neće svrstati u one koji zaslužuju spomen-obeležje. Neshvatljivo je da se podiže spomenik teroristi i zločincu baš u vreme kada terorizam ubija ljude u celom svetu - navode crnogorski borci.

Nisu jedini

Marko Orlandić, nekadašnji visoki crnogorski i jugoslovenski državni i partijski rukovodilac kaže da je ogorčen i iznenađen.
- Moramo se zapitati kuda ide savremena Hrvatska kada zločince, ubice, teroriste poput Mira Barešića, svrstava u svoje nacionalne heroje. Nažalost, Hrvatska nije usamljena država na prostoru nekadašnje Jugoslavije, koja očigledno nije u stanju da trezveno razmišlja o posledicama takve politike - kazao je Orlandić.



 

2024 © - Vesti online