Utorak 08.06.2010.
11:33
Tanjug

Tokom krize, letujte u Srbiji


"Beograd je proglašen za grad sa najboljom zabavom na svetu od strane poznatog turističkog vodiča 'Lonely planet', a to je više nego dobar razlog da se u našoj prestonici provede letnji odmor", izjavio je projekt menadžer "Moje Srbije" Uroš Delić.


Prema njegovom mišljenju, ukoliko odmor ne podrazumeva isključivo slanu vodu, onda prestonica Srbije ima mnogo toga da ponudi.


Kulturni i istorijski spomenici, kupanje na Adi Ciganliji, vožnja turističkim autobusima i brodićima, izletišta, brojne manifestacije i svetski poznat noćni život garantuju da Beograd može pružiti kvalitetan godišnji odmor po pristupačnim cenama.


Zbog toga je "Moja Srbija" kreirala akciju "Letujte u Beogradu" i pozvala mlade iz cele zemlje da letovanje provedu u glavnom gradu, koji im nudi zanimljiv i sadržajan odmor uz daleko manja ulaganja nego da letuju u inostranstvu.


"Dve trećine mladih nije putovalo nigde po Srbiji osim u rodno mesto roditelja", rekao je Delić i dodao da udruženje upravo ovom akcijom želi da predstavi velike mogućnosti koje postoje u Srbiji za provođenje godišnjeg odmora - od vikend aranžmana, preko zdravstvenog turizma, do rekreacije u prirodi.


"Moja Srbija" više od godinu i po dana sprovodi kampanje "Birajmo domaće" i "Pokreni se", koje su usmerene na promociju domaće proizvodnje i turističkih destinacija u Srbiji, navedeno je u saopštenju tog udruženja.

2024 © - Vesti online