Utorak 02.08.2016.
08:39
B92

Ustaški ministar se fotkao sa zastavom "FrankfUrt"

Hasanbegović se na otkrivanju spomenika ustaškom teroristi Miri Barešiću u Dragama kraj Pakoštana fotografisao sa četiri muškarca koji u rukama drže zastavu na kojoj piše "FrankfUrt".

Osim toga, grb na zastavi počinje prvim belim poljem. 

Tehnički ministar kulture za Tportal izjavio je da zbog gužve koja je bila tamo nije mogao da kontroliše s kim se fotografiše, ni kakva obeležja nose sa sobom. 

- Na skupu je bilo više hiljada ljudi i ni na koji način nisam mogao uticati, niti sam uticao, ni video bilo koje obeležje koje su sa sobom imali ili nosili oni u mnoštvu koji su poželeli sa mnom da se slikaju. Moj stav je jasan da se u svim takvim i sličnim događajima treba da se ističu isključivo službena državna obeležja - poručio je Hasanbegović. 

Na otvaranju spomenika Miri Barešiću osim ministra Hasanbegovića veći aplauz dobio je samo general Ante Gotovina, navode hrvatski mediji, a bio je prisutan i ministar Tomo Medved. 

Ministar odbrane Tomo Meved rekao je da je "Miro Barešić jedan od najvećih hrvatskih domoljuba" i "simbol borbe za slobodu", kao i da se "njegovo delo i žrtva moraju poštovati".

Podsećamo, Hasanbegović je otvoreno propagirao ustaški pokret iz Drugog svetskog rata, a od kako je došao na vlast, podržao je revizionistički film "Jasenovac: Istina", koji potpuno negira razmere ustaških zločina za vreme Drugog svetskog rata.

2024 © - Vesti online