Ponedeljak 01.08.2016.
19:21
Vestionline

Vučić pisao EU: U Hrvatskoj se vodi ogoljena antisrpska politika

Tanjug
Antisrpska histerija mora da stane: Johanes Han i Aleksandar Vučić

Vučić je naveo da je uputio pisma Žan Klodu Junkeru, Federiki Mogerini i Johanesu Hanu, kako bi im faktografski izložio s čime se Srbija suočila u prethodnom periodu.

- Dizanje spomenika, rehabilitacije, ukidanje presuda zločincima iz Drugog svetskog rata, zločinci osuđeni u Srbiji pušteni u Hrvatskoj da se brčkaju na moru. U Hrvatskoj se vodi ogoljena antisrpska politika - naglasio je Vučić.

On je naveo da Srbija ni sa čim nije doprinela takvim stavovima.

- Samo još nedostaje da Glavašu za života dignu spomenik. Srbija se sa ovakvim postupcima nije usaglasila i ne znam šta još treba da se dogodi. Kada krenete sa izložbom o Stepincu, neće se završiti na izložbi, kao što se neće završiti ni na spomeniku Barešiću. Nećemo da prećutimo podizanje spomenika teroristima - rekao je on.

- Na osnovu kog akta je Barišić postao heroj, koji genije je to smislio. To je ono što Srbija ne može da prihvati - rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će sutra započeti razgovore sa socijalistima za sasav vlade i da se nada da će razgovori da budu gotovi do petka.

2024 © - Vesti online