Ponedeljak 01.08.2016.
11:46 >> 13:19h
Vestionline

Belgija: Sveštenik pustio migranta da se istušira, on ga izbo nožem

Twitter/FilFrance
Ranjeni belgijski sveštenik

Prema podacima novinara, u nedelju je muškarac, koji zasad nije identifikovan, pokucao na vrata 65-godišnjeg paroha Žoa Vanderlea i zamolio ga da mu dozvoli da se istušira. Izbeglica je rekao da namerava da traži azil u Holandiji.

Izašavši iz kupatila, muškarac je tražio od sveštenika novac. Kada je sveštenik to odbio, izbeglica mu je naneo nekoliko rana nožem, posle čega je nestao. Iako je krvario, sveštenik je uspeo da pozove hitnu pomoć. Lekari su ranjenog odvezli u bolnicu gde je operisan i trenutno je van životne opasnosti. 

Tužilaštvo Limburga počelo je istragu o ovom incidentu. Policija je u potrazi za svedocima. Policija i tužioci objavili su da osumnjičeni nije rezident lokalnog izbegličkog centra.

- Bez obzira na snažan šok, moramo da naglasimo da u ovoj fazi istrage ovaj incident nije povezan sa terorizmom - objasnio je Marino Kelen, gradonačelnik Lanakena, gde se dogodio incident.

Prošle nedelje dva muškarca napala su crkvu u Francuskoj. U napadu je poginuo 84-godišnji sveštenik Žak Amel, kojem je prerezan vrat. Odgovornost za ubistvo preuzela je teroristička organizacija Islamska država.

2024 © - Vesti online