Ponedeljak 01.08.2016.
10:56
Vestionline

"U Srbiji se za sve pita Vučić"

Tanjug
"Kao da samo Vučić ima porodicu i probleme"

Janković je izjavio "da vlast koja ne želi da sluša kontrolora koga je izabrala, koja radi mimo zakona koje je donela, ima mnogo veći problem sa sobom nego sa opozicijom i da ga zato vidi kao opozicionara, a ne kao nezavisni organ vlasti".

- A Ustavom utvrđena dužnost zaštitnika građana je da kontroliše rad organa vlasti, a ne opoziciju, preduzeća, medije ili građane. To radi sama vlast, i to i kad sme i kad ne sme -ocenio je Janković.

- Ovde retko ko obraća pažnju na probleme dok ih ne vidi ogoljene u medijima, kako mu ruše rejting. Pa čak i tada, umesto da što pre otklone grešku, tvrde da izmišljam, da sam "podlac", "zlonameran", "kreatura", da "nisam dobro pročitao zapisnike", pitaju se "da li je to najveći problem u Srbiji", "kolika mu je plata" i "što to nije rekao prošlima" - podsetio je zaštitnik građana.

- U srpskoj državi danas je sve moguće i sve zavisi od volje mandatara. Kad će biti izbori, ko će biti poslanik, ko ministar, ko predsednik, a ko zaštitnik, ko će šta i od koliko sati raditi, kolike će plate i penzije biti, koliko će se deca igrati, koliko će nas stranci poštovati, ko je najveći kriminalac, kad ćemo se komšijama izvinjavati, a kada pretiti - ilustrovao je Janković.

- Srbiji kao da treba samo jedna institucija. U ovoj zemlji jedan čovek sve zna i o svemu odlučuje, u ovoj zemlji samo on ima porodicu i samo njega i nju bole uvrede i klevete. Da li bi dovoljno dobra pozicija za formiranje nove vlade bilo samo da se u Srbiji ukinu opozicija, pravosuđe, mediji, nevladine organizacije i da se građanima stvarnost ukazuje isključivo na "izložbama" u postavci informativne stranačke službe - pita se Saša Janković.

- I kakvi su to uopšte izbori onda ako najjači odlučuje gde, kada, ko i kako, a ako mu se rezultat ipak ne svidi krivi druge i sve ponavlja iz početka - zaključuje zaštitnik građana.

2024 © - Vesti online