Ponedeljak 01.08.2016.
10:40
rs.n1info.com, Vestionline

Obezbeđenje na Adi oteralo migrante sa kupališta

Tanjug
Migranti u beogradskim parkovima

Kako je rečeno za N1 u tom preduzeću, služba obezbeđenja "Ade Ciganlije" je "reagovala na poziv posetiteljke sa detetom koja se žalila na nedolično ponašanje grupe mladića na makiškoj strani" kupališta.

"Uz konsultaciju sa spasiocima koji su takođe bili prisutni na svojim kulama, ustanovljeno je da grupa mladića nije poštovala Pravila ponašanja na kupalištu na Adi Ciganliji. Kako se neprijatna situacija ne bi ponavljala tokom celog, dana obezbeđenje je zamolilo grupu mladića da se udalje sa tog dela plaže", rečeno je u "Adi", a preneo je N1. 

Inače, u parkovima kod Autobuske stanice u Beogradu svakodnevno je više stotina migranata koji su ostali zaglavljeni u Srbiji posle zatvaranja mađarske i hrvatske granice. Po velikoj vrućini uglavnom leže na zemlji, a spas od visokih temperatura pokušavaju da pronađu u senci drveća ili ispod montažne garaže. Pomoć i sve potrebne informacije mogu da dobiju na Info pultu na dolaznom peronu autobuske stanice, gde im volonteri dele hranu i vodu.

Međutim, taj prostor je postao premali zbog rekonstrukcije zelenih površina koje je pre nekoliko dana započelo Gradsko zelenilo. Zašto baš sada, beogradski mediji nisu uspeli da saznaju u gradskim službama.

2024 © - Vesti online