Nedelja 31.07.2016.
16:22
Vesti

Ćelija dilera kao hotelski apartman

Dok se drugi zatvorenici gužvaju u ćelijama, a neki spavaju i na podu u ovom pretrpanom zatvoru, narko-bos ima tri sobe, kupatilo, kuhinju, biblioteku pa i sobu za sastanke sa velikim konferencijskim stolom. Pavao je u ćeliji uživao u velikom broju DVD filmova koje je gledao na TV-u sa plazma ekranom, među kojima je i kolekcija filmova i serija o Pablu Eskobaru.

Njegova VIP ćelija je opremljena popločanim zidovima i udobnim nameštajem sa king-sajz krevetom i trosedom, a ima i klima uređaj.

Sada je, međutim, njegovom luksuznom zatvorskom životu došao kraj, jer je policija otkrila šta sve ima. Iako je Pavao trebalo da izađe iz zatvora 2017. godine, policija veruje da je želeo da pobegne, jer ga čeka moguće izručenje i suđenje u Brazilu po drugim tačkama optužnice.

Ostavka ministarke

Po ovom otkriću, ministarka pravde Paragvaja Karla Basigalupo je smenjena, a njen naslednik Ever Martines je obećao da će uništiti ćeliju. Brojni zatvorenici u Takumbi nisu srećni zbog odlaska Pavaoa, za koga kažu da je bio "najvoljeniji čovek u zatvoru".
- Ne znamo šta će biti sa nama bez njega - rekao je jedan osuđenik.

Policija je posumnjala da Pavao planira da raznese eksplozivom deo ćelije i tako pobegne. Nakon otkrića njegove ćelije, prebačen je u dobro čuvanu ćeliju u drugoj ustanovi.

Njegov advokat Laura Akasuso je rekla da je to što je Pavao mogao sebi to da priušti, dokaz koliko duboko seže korupcija u zatvorskom sistemu Paragvaja.

- Nekoliko ministara pravde i nekoliko direktora zatvora je od Pavaoa uzimalo mito - rekla je ona.

Akasuso je izjavila da je njen klijent davao novac zatvorskim direktorima da grade i renoviraju toalete za čuvare, zatvorsku biblioteku, pa i za kuvarske plate. Takođe je zatvor opremio fudbalskim terenom i crkvom, a i druge zatvorenike je plaćao da mu budu telohranitelji.

2024 © - Vesti online