Nedelja 31.07.2016.
11:12
Vestionline

"Prerezao je svešteniku grkljan, smejao se, pa raspravljao o religiji"

Tanjug
Francuska je ostala u šoku posle svirepog ubistva

Osveta za Siriju...

Kako kažu, jedan od napadača se zadovoljno osmehivao kada je prerezao grkljan svešteniku, a posle toga je započeo teološku debatu.

Podsećamo, dvojicu 19-godišnjaka - Abdela Malika Ptižana i Adela Kermiša - ubile su francuske policijske snage u pokušaju bega sa mesta zločina.

Časne sestre Iget Peron i Elen Deko, obe u ranim osamdesetim godinama, dale su intervju za katolički časopis “La Vie”. Sestra Iget je rekla da su oba mladića bila očigledno nervozna i agresivna, ali da je jedan bio zadovoljan zbog ubistva sveštenika. 

- Drugi ubica mi se nasmešio. Nije to bio pobedonosni smešak, već osmeh nekoga ko je srećan - ističe ona, a prenose agencije. 

Prema njihovim rečima, nakon ubistva teroristi su počeli religijsku debatu s prisutnima. Jedan od njih je sestru Elenu upitao da li je upoznata s Kuranom. 

- Odgovorila sam da jesam, da ga poštujem poput Biblije i da sam pročitala više sura (sura je jedno od 114 poglavlja Kurana; variraju u dužini od nekoliko stranica do nekoliko reči; svaka sadrži jednu ili više objava koju je Muhamed dobio od Boga). Naročito su na mene ostavile utisak one o miru - kaže ona. 

Jedan od napadača navodno je bio dirnut njenim odgovorom.

"Mir, tako je, to je ono što želimo. Kada budete razgovarali s medijima recite vlastima da ćemo nastaviti sa napadima sve dok padaju bombe na Siriju. Recite im da će se napadi nastavljati svakog dana. Kada vi prestanete, mi ćemo prestati", poručio joj je jedan od dvojice napadač.

2024 © - Vesti online