Subota 30.07.2016.
14:03 >> 15:47h
Tanjug, Vestionline

Putin kasnio sat vremena

Reuters
Izvinjava se Slovencima: Imao čovek porodičnih obaveza

Sa aerodroma Barnik gde je Putinov avion stigao sa jednosatnim zakašnjenjem, predsednik je ka Vršiču otišao u koloni automobila u pratnji svojih ministara.

Među oko tri hiljade posetilaca na Vršiču je i bivši predsednik Slovenije Milan Kučan, koji je za televiziju izjavio da od posete očekuje još bolje odnose između dve države.

Kučan je izjavio da se Rusija opravdano oseća ugroženom zbog postavljanja oružja NATO-a ne njene granice.

U okviru planiranih svečanosti povodom obeležavanja stogodišnjice kapele započet je zajednički rad Rusije i Slovenije na scenariju za dokumentarni film o sudbini ruskih zarobljenika tokom Prvog svetskog rata i dogovoreno je da pošte Rusije i Slovenije tim povodom izdaju jubilarne poštanske markice.

Očekuje se da tokom razgovora posebna pažnja bude posvećena saradnji u trgovinsko-ekonomskoj sferi, kao i razmeni mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim problemima.

Vest o kašnjenju Putina u Sloveniju objavila je ranije danas kancenarija slovenačkog predsednika Boruta Pahora. Iz kabineta ruskog predsednika uputili su izvinjenje zbog "neprijatnosti" navodeći kao razlog kašnjenja nepredviđene domaće obaveze Putina.

2024 © - Vesti online