Petak 29.07.2016.
21:30
Z. Mirković - Vesti

Srbina mučili zbog koda za bankomat

pixabay.com
Nađen mrtav u kadi (Foto: Ilustracija)

Nakon hapšenja dvojice osumnjičenih, na videlo dana izlaze novi detalji svirepog ubistva srpskog muzičara, rodom iz Valjeva. Naime, ubice su na saslušanju priznale i ispričale da su Aleksandra mučili i udavili pre nego što su ga vezanog ostavili u kadi.

- Aleksandar je povremeno radio na železničkoj stanici u Salcburgu, gde je čistio i naplaćivao toalet i tamo je upoznavao osobe koje je ponekad dovodio u svoj stan. Među takvim osobama su bila i dvojica osumnjičenih Sirijaca - preneli su austrijski mediji, pozivajući se na izvore iz istrage.

Ipak, pre nego što su došli u stan našeg zemljaka, Sirijci su na obližnjoj pumpi kupili rukavice i selotejp.

- Nakon kraćeg razgovora, oni su nasrnuli na žrtvu, a zatim su vezali Srbina selotejpom i neprestano ga udarali pokušavajući da saznaju kod za bankomat karticu - preneo je Franc Rug, direktor policije.

Oštećena legitimacija

Prilikom uviđaja u Aleksandrovom stanu, policija je našla mnogobrojne dokumente, cedulje i papire, kao i azilantsku legitimaciju ubice! On je 8. jula, dva dana pred ubistvo Markovića, upao u oči policiji pošto je bio osumnjičen za krađu. Prilikom legitimisanja, Sirijac je pokazao azilantsku legitimaciju na kojoj je bio i jedan upečatljiv detalj. Naime, legitimaciji je nedostajao donji desni ugao. Sirijac i njegov prijatelj u prošlosti su već nekoliko puta, nezavisno jedan od drugoga, imali probleme sa zakonom zbog krađa i nanošenja povreda, ali dosad nikad nisu bili izvedeni pred sud.

Jedan od njih je Aleksandra davio sve dok nije ostao bez vazduha i umro. Nakon toga su telo stavili u kadu i napunili je vodom, a da bi uklonili tragove, u kadu su usuli prašak za pranje, gel za tuširanje i šampon. Potom su napravili premetačinu po stanu, a Karl-Hajnc Praher, pukovnik policije, preneo je da su ubice iza sebe ostavile haos i potpuno ispreturani stan. Sa sobom su poneli odeću, fen, dva mobilna telefona, cipele, kao i aparat za brijanje.

Sirijci su 13. jula, dva dana nakon što je nađeno Markovićevo telo, krenuli vozom ka Nemačkoj, ali su u Frajlasingu zaustavljeni i vraćeni u Austriju. Prilikom zaustavljanja, oni su nemačkoj policiji rekli da su "ušli u pogrešan voz". Nemačka policija je odmah prosledila austrijskim kolegama fotografije osumnjičenih azilanata, a na njima se našao i kovrdžavi Sirijac koji je nosio odeću žrtve.

Prilikom pretrage po socijalnim mrežama, policija je naišla i na fotografije na kojima osumnjičeni nosi odeću ubijenog Srbina. Zbog sumnje da su ubili Aleksandra Markovića Sirijci su odmah uhapšeni, a na saslušanju su priznali zločin. Oni su i prilikom hapšenja nosili odeću žrtve, ali se nisu osećali neprijatno u njoj, na šta ukazuje i njihov hladnokrvni odgovor da su "ionako oprali tu odeću". 

 

2024 © - Vesti online