Petak 29.07.2016.
11:38
Vestionline

Mladi Hrvati žele da se izvine Srbima za Oluju!

A. Čukić
Oluja, zločin koji traje (Foto: Arhiva)

Dvadeset jednu godinu kasnije ovi ljudi mogli bi da dočekaju prvo - izvinite.

Hrvatska Inicijativa mladih za ljudska prava peticijom na internetu želi da, kako tvrdi, pokaže lice Hrvatske kojoj je stalo do pravde i koja izražava solidarnost sa žrtvama. 

- Mislimo da je vrlo bitno da uputimo izvinjenje prvo mi građani zato što naša država nije odgovorila na ove zločine u skladu sa principima pravde i nisu učinili dovoljno da se zadovolji pravda za žrtve. Od tada do danas je učinjeno malo, a rekao bih čak i gotovo ništa - kaže Joco Glavaš iz hrvatske Inicijative mladih za ljudska prava. 


Peticiju je do sada potpisalo stotinak korisnika interneta, a upravo od broja potpisnika, zavisi i njena uspešnost, stav je predsednika Saveza Srba iz regiona. 

- Ja pozdravljam plemenitu inicijativu Inicijative za ljudska prava da se Hrvatska izvini srpskim žrtvama i porodicama. Međutim, uzimajući u obzir atmosferu u Hrvatskoj i nepostojanje stvarne političke volje, ubeđen sam da hrvatski političari neće preuzeti odgovornost i neće uraditi ono za šta se zalažu mladi u toj peticiji - kaže predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta. 

2024 © - Vesti online