Četvrtak 28.07.2016.
14:49
Tanjug, Vestionline

Ustaše opet provociraju: Kukasti krst na spomeniku partizanima

facebook.com/Antifa Šibenik
Ustaška provokacija

- Jutros je ovaj spomenik dalmatinskim partizanima poginulim u bitci sa nacistima na cesti Knin-Gračac bio bez ovih grafita - navodi na svom fejsbuk profilu "Antifa Šibenik" uz priložene fotografije išaranog spomenika.

Obeležavanje Dana ustanka u Srbu proteklo je u sredu u senci incidenata i provokacija pripadnika Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP), a na manifestaciji je protestante predvodio Dražen Keleminec, lider ove stranke, kome je policija nedavno zabranila šestomesečni prilaz tom mestu.

Iz Srpskog demokratskog foruma (SDF) ocenili su da je srpska i šira lokalna zajednica, u jučerašnjim događanjima u Srbu, povodom obeležavanja Dana ustanka naroda Like, iskorišćena u jeftine dnevnopolitičke svrhe.

U mestu Srb u Lici, gde se u sredu obležavala 75. godišnjica antifašističkog ustanka naroda Hrvatske u Drugom svetskom ratu, bilo je veoma napeto. Jake policijske snage obezbeđivale su skup, nekoliko pripadnika radikalne desničarske stranke A-HSP je privedeno, orilo se "Za dom spremni" i pevale su se pesme proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

2024 © - Vesti online