Četvrtak 28.07.2016.
12:17
Vestionline

"Srbija nikada više neće biti na ivici bankrota"

Tanjug
Nikad više bankrot: Aleksandar Vučić

Vučić je u Vladi Srbije razgovarao sa novim šefom kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji predaje tu dužnost.

On je zahvalio Daehangu na ličnoj posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF-a i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije posle sastanka.

- Zahvaljujući preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih građana Srbije - rekao je Vučić.

Kako je saopšteno, Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam odsto na dva odsto BDP i da je "impresioniran liderstvom premijera Vučića i njegovom hrabrošću da uvek kaže istinu građanima Srbije, ma koliko ona bila bolna".

Daehang je dodao da je Srbija naučila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

2024 © - Vesti online